Dacă barbatul cu care ești nu te poate vedea, auzi, simți, înțelege asta cu iubire față de tine și de el și mergi mai departe. Nu poți deschide ochii nimănui, nu poți explica un limbaj care se subînțelege, nu poți porni la un drum alunecos așteptând să devină stabil.

Dacă un bărbat nu reușește să vadă cine ești, ce simți, nu se poate bucura de inima ta, de gândurile tale, de emoțiile tale, nu poate trăi cu tine bucuriile și dezamăgirile tale cele mai mari, fie că nu poate, fie că nu vrea, învață să-ți aduci valoarea de a te exprima și de a nu mai face sacrificii inutile. Nu ești făcută să stai într-o cutie, nu ești făcută să fii pe placul nimănui, nu ești făcută să-ți suprimi propriile nevoi, dorințe, emoții gânduri pentru a fi iubită… pentru că în iubirea pură nu ai nevoie să faci nimic pentru a fi iubit mai mult decât să exiști.

Știu, ai fost învățată generații întregi să înveți să te faci plăcută, să ai tact, să atragi, să te lași la o parte pentru „a-ți ține familia unită“, să nu-ți exprimi emoțiile, să fii un detector a tot ce trebuie și nu trebuie să faci pentru a fi iubită, să rămâi într-o căsnicie de rușine sau frică; ai fost învățată să te căsătorești din nevoie, pentru a fi în rând cu societatea, pentru că nu te vei descurca niciodată singură… însă toate acestea sunt de domeniul trecutului… pentru că iubirea pe care o putem înțelege acum este cea care nu cere nimic din toate acestea să se manifeste și să fie…

Prin nesiguranța ta ai învățat bărbatul de lângă tine că te poate iubi doar când ești fericită, liniștită, tăcută, în acord cu ce spune, sau conformându-te unui anumit rol. Prin percepția ta asupra la ce înseamnă iubirea ai experimentat lipsa ei… Iubirea nu este despre control, supunere, amăgire, dualism, sau a iubi pe cineva doar când este într-un anumit fel.

Dacă vrei să oferi din puterea ta feminină, din căldura ta, din blândețea ta fă-o din iubire, din dorință, nu din compromis sau sacrificiu. Dacă vrei să lași la o parte un anumit aspect de-al tău, fă-o pentru că asta simți că este benefic pentru situația respectivă, nu din teamă și cu dezamăgire. Vrei să te lași la o parte si să dăruiești, să pui familia și bărbatul tău mai presus de tine? Fă-o, dar fă-o cu recunoștință, cu bucurie și cu siguranța că pentru tine asta este iubirea! Să dăruiești din iubire și din echilibru înseamnă abundență, iar acolo nu este niciun sacrificiu, ci o alegere.

Leave a Comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s